Sjöstugan

Huset Sjöstugan

Sjöstugan har en historia som sträcker sig många år tillbaka i tiden. Stugan var ursprungligen uppförd vid tidigare Sjöskogen-medlemmen Karl Liljegrens barndomshem, Heby Gård i Västmanland. Byggnaden användes då som rökeri. 1973 erbjöd sig Karl Liljegren att bekosta rivnings- flyttnings- och uppförandearbetena och hoppades att föreningen skulle kunna ha användning av byggnaden som naturlig mötesplats och lokal för sammankomster och möten. Föreningen tackade ja och fortfarande idag är vi stolta och tacksamma för denna gåva, som ger föreningen både en mysig inramning och en gemensam mötesplats.

Öppna spisen har över en tid varit ur bruk men har under 2018 renoverats. Under det gemensamma Luciafirandet återinvigdes öppna spisen och den är nu godkänd att elda i. Tänk på att elda försiktigt så att murstocken inte spricker igen.

Stugan går att boka genom att klicka här eller Reservation Sjöstugan till höger i menyn (om du är inloggad). Nyckeltillgång via föreningens nyckelgömma. Vid bokning av stugan blir både stolar, bord, glas och en del annat fritt att låna.

Ansvarar gör: 
Bergh Fors